/Files/images/2022-2023/Додайте заголовок.jpg

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

Сподіваємося, ви розумієте,

що якість знань

залежить від того, як систематично учень відвідує заняття в школі. Згідно з Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» відповідальність за відвідування уроків дітей несуть батьки.

Пропонуємо вам ознайомитися з системою роботи ліцею №4 імені Т.Г.Шевченка щодо попередження пропусків занять учнями закладу.

1. Щоденно класний керівник здійснює контроль за відвідуванням занять учнями, відзначає відсутніх в електронному журналі та журналі обліку відвідувань учнями закладу, записує прізвище учня (вказує причину).

2. Батьки зобов’язані своєчасно інформувати класного керівника про причину відсутності дитини (учня) до початку занять в перший же день його відсутності на уроках.

3. Документи, які є підставою відсутності учня на уроках:

- медична довідка з печаткою лікаря і установи;

- заява від батьків;

- санаторне лікування.

4. У випадку пропуску занять протягом 3 і більше днів учень допускається до занять лише за наявності медичної довідки, що посвідчує стан здоров’я учня.

5. У разі відсутності учня на навчальних заняттях впродовж 10 робочих днів поспіль з невідомих або без поважних причин, адміністрація закладу освіти невідкладно складає відповідне подання та надсилає його до служби у справах дітей Нововолинської міської ради.

6. Факт запізнення або передчасного уходу із занять(наприклад, через призначене на певний час відвідування лікаря) також має заздалегідь супроводжуватись заявою батьків.

7. Відпускати учнів з уроків з поважних причин дозволяється директору, заступнику директора з НВР або черговому адміністратору.

8. Заступник директора з НВР постійно здійснюють контроль за веденням документації і за підрахунком кількості відвіданих уроків, спізненням на уроки та запобігливими заходами до учнів, які ухиляються від навчання.


БАТЬКИ ВІДПОВІДАЛЬНІ ЗА НАВЧАННЯ, ВИХОВАННЯ І РОЗВИТОК ДІТЕЙ,

а тому зобов'язані забезпечувати відвідування учнями уроків у навчальному закладі:

І. Згідно Сімейного кодексу України:

- ухилення батьків від виконання батьківських обов’язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

ІІ. Згідностатті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

- ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

- ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від двох до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ІІІ. Згідно Кримінального кодексу України:

- злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки, карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

IV. Згідно Законів України "Про освіту", "Про загальну середню освіту", «Положення про загальноосвітній навчальний заклад»:

у разі невиконання батьками та особами, які їх замінюють, обов’язків, передбачених законодавством, загальноосвітній навчальний заклад може порушувати клопотання про відповідальність таких осіб, у тому числі позбавлення їх батьківських прав.

До уваги батьків!

Відповідно до статті 9 Закону України «Про освіту» Нововолинський ліцей №4 надає можливість батькам обрати форму навчання для своїх дітей.

Для цього варто спочатку ознайомитись з принципами цих форм навчання за[посиланням]та звернутись до керівництва навчального закладу

Вже доступний список дітей, зарахований до 1 класу на 2022-2023 н.р. Ознайомитись можна за посиланням.



УВАГА

Внутрішньо переміщені здобувачі освіти можуть долучитися до освітнього процесу, звертайтеся за адресою:
бульвар Шевченка, 12.

Шановні батьки ознайомитись зі списком осіб зарахованих до першого класу можете натиснувши на

посилання

Всеукраїнська школа онлайн

/Files/images/01012021/b89820de-9230-4491-ab35-f721ca60bbb3.png


Безоплатна правова допомога

Школа - це простір для життя дітей

Девіз: Навчання - це шлях до розвитку!

Наша адреса:
45400, бульвар Шевченка, 12, м. Нововолинськ, Волинська область
Телефон: (03344) 30154
E-mail: n-school-4@ukr.net

щоденник /Files/images/12021/Google_Classroom_Logo.png

Питання? Відповідь!

Питання відсутні
Задайте Ваше питання
Для того, щоб задати питання на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 19 Березня 2024

Фотогалерея