13 червня 2017 року закриття літнього мовного табору «Flash»

Звіт про роботу літнього мовного табору «Flash» на базі Нововолинської ЗОШ№4 імені Т.Г.Шевченка

На базі Нововолинської ЗОШ№4 імені Т.Г.Шевченка з 07.06. по 13.06.2017 діяв літній мовний табір «Flash». У ньому навчалося і відпочивало 14 учнів. Табір було розташовано у кабінеті англійської мови. Необхідне технічне оснащення та канцтовари було забезпечено за рахунок учителів, задіяних у таборі. Слід відзначити насичену й цікаву програму, яку ретельно готували вихователі: Власюк Л.С., Калюхович О.М. та Вихор І.В. Тематичний напрямок цьогорічної роботи носив назву: «Знайомство з країнами Європейського Союзу».

Завдання роботи «Мовного табору» полягали у:

· заохоченні учнів до вивчення мови понад вимог шкільної програми;

· створенні проектів;

· методичній співпраці учителів мовників та обміні інноваційними методиками вивчення та вдосконалення мов;

· розвитку мовленнєвої та комунікативної компетенцій , пізнавальних навичок, критичного мислення, сфер комунікацій;

· формуванні вмінь самостійно конструювати свої знання, вмінні орієнтуватися в сучасному інформаційному просторі;

· підвищенні мотивації щодо навчальної діяльності засобами нестандартних завдань та творчої самореалізації учнів.

Літній мовний табір – це чудова нагода пірнути у світ англійської мови та творчих майстер-класів

Робота літнього мовного табору була спланована за тематичними днями, а саме:

07.06

GREETINGANDMEETING

The Day of the European Union

День Європейського Союзу

Учні вивчали девіз та загонову пісню, встановлювали правила роботи у таборі та урочисто обіцяли їх дотримуватись, виготовляли символи загону, брали участь в ігровій програмі «Подорож країнами Європейського Союзу». Школярі ознайомлювалися з країнами-членами ЄС, їх прапорами та столицями, визначними місцями.

08.06

TheDayof theEuropeanCapitals

День європейських столиць

День розпочався з розминки «У ритмі відчуваємо життя», повторення загонової пісні, вивчення нових римівок з рухами. Учні здійснили подорож столицями країн Європейського Союзу, переглядаючи відеофільм “The European Union”. Було проведено “Quiz about the EU’s fact files”, після чого діти працювали над проектною роботою: оформляли постери, представляли країни та їх столиці.

У рамках проекту патріотичного виховання серед вихованців табору було проведено інформаційну хвилинку «The Constitution of Ukraine» під девізом «Чужого навчайся та свого не цурайся».

09.06

EuropeanFashionDay.

День європейської моди.

Розминка на свіжому повітрі стала хорошою традицією початку робочого дня (додаток відео файл у презентації). Під час гри «Бінго» виявили найкращого знавця європейських країн. Потім учні представили свої презентації «Моя ідеальна шкільна форма». У конкурсі на кращий образ діти дефілювали у підготовлених костюмах. Найбільше сподобалася гра «Галопом по Європі», під час якої вихованці мали можливість повторити граматичні структури та лексику з тем: «Подорож», «Одяг», «Продукти харчування» та інші.

12.06

The European Music Day

День європейської музики

Понеділок розпочався з флешмобу «У ритмі танцю», до якого були також залучені діти з пришкільного табору «Веселка». Наступним етапом роботи було аудіювання пісні «Enternal Flame» та виконання різнорівневих завдань в ігровій формі. Після цього бажаючі взяли участь у створенні кліпу до пісні (додаток у презентації). Дітям назавжди запам’ятається музичний калейдоскоп «Євробачення» у формі караоке, де кожен з них представляв обрану країну.

13.06

The Day of the European Cuisine. The Final Day.

День європейської кухні.Закриття табору «Flash».

Після ранкової розминки на свіжому повітрі учні вправлялися у вимові, вивчаючи скоромовки про їжу та мали можливість повторити та узагальнити лексику з теми «Їжа та напої» у грі “Cross out”. У конкурсі “Who is the quickest?” діти вправлялися у вживанні kitchen verbs. Під час гри “Guess the word” школярі проявили неабиякі акторські здібності. Усі ігри дня були підготовчим етапом до кульмінаційного випробування на звання Майстер-шеф у конкурсі «Готуємо по-європейськи».

Закриття табірної зміни відбулося у вигляді фінального фуршету з нагородженням за активну участь та врученням медалей найкращим. За круглим столом учасники побажали один одному гарних літніх канікул та висловили свої ідеї щодо продовження практики мовних таборів.

Літній мовний табір дав можливість дітям практикувати комунікативні навички англійською мовою у цікавій формі, отримати пізнавальну інформацію, навчитися новому, весело провести час разом із друзями, розкрити творчі здібності; спонукав до саморозвитку та самовдосконалення. У таборі панувала атмосфера взаємоповаги, вихованці долали мовні бар’єри, комплекси й страхи. Ігри із тімбілдінгу навчили дітей діяти однією командою, допомагати один одному.Вчителі обирали різні форми занять для забезпечення учнів знаннями з тем, які надалі будуть для них корисними у школі та у випадку спілкування в англомовному середовищі.

Підводячи підсумки, можна сказати, що мету, заради якої було відкрито мовний табір, досягнуто.

/Files/images/2017_rk/use/DSC_0624.JPG

/Files/images/2017_rk/use/DSC_0638.JPG

/Files/images/2017_rk/use/DSC_0702.JPG/Files/images/2017_rk/use/DSC_0713.JPG/Files/images/2017_rk/use/DSC_0749.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 28 Березня 2024

Фотогалерея