Харчування у шкільній їдальні 2017-2018 н. р., як один з важливих факторів, що визначають здоров’я підростаючого покоління.
Гаряче харчування дітей під час перебування у школі є одним з важливих умов підтримки їх здоров’я і здатності до ефективного навчання. Гарна організація шкільного харчування веде до поліпшення показників рівня здоров’я населення, і в першу чергу дітей, враховуючи, що в школі вони проводять більшу частину свого часу. Тому харчування є одним з важливих факторів, що визначають здоров’я підростаючого покоління. Повноцінне і збалансоване харчування сприяє профілактиці захворювань, підвищенню працездатності та успішності, фізичному і розумовому розвитку дітей і підлітків, створює умови для їх адаптації до сучасного життя.
Меню досить різноманітне . Різноманітність досягається шляхом використання достатньої асортименту продуктів і різних способів кулінарної обробки. Щодня В раціоні присутні м’ясо або риба, молоко і молочні продукти, вершкове і рослинне масло, хліб і хлібобулочні вироби, фрукти і протягом тижня в раціоні обов’язково присутні крупи і макаронні вироби, сир, сир, кондитерські вироби, обов’язково включаються свіжі овочі, фрукти, картопля, натуральні соки і вітамінізовані продукти.
Здоров’я дітей – це найважливіше питання забезпечення майбутнього нації.
Коментарi