Цьогоріч пройшов місячник - під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини», присвячені 100 –річчю від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського.

МУДРА ЛЮДИНА ЗІ ЩИРИМ СЕРЦЕМ

Шкільний бібліотекар , педагоги та учні нашої школи також долучилися до цієї події . Відомо , яку велику увагу приділяв Василь Сухомлинський творчому розвитку дитини , спираючись на загальнолюдські , громадянські цінності , дбав про фізичне , морально – духовне , патріотичне , культурне формування особистості .

Педагог – гуманіст , видатний мислитель , науковець , письменник Василь Сухомлинський залишив по собі невичерпну криницю свого педагогічного досвіду , художні твори , які золотими розсипами перевірені практикою вчительських ідей , знахідок , рекомендацій .

Представляючи педагогічну та літературну спадщину великого педагога та письменника , у шкільній бібліотеці , на абонементі , була оформлена книжкова виставка «Криниця людської мудрості В. О. Сухомлинського» , у фойє школи - бібліосушка «Василь Сухомлинський про книгу та читання» . У школі відбулися педагогічні читання «Шляхи формування висококомпетентної особистості учнів у педагогічній спадщині В .О . Сухомлинського» . Зі змістовними , цікавими доповідями виступила заступник директора школи Занічковська Л .М . , вчителі: Власюк Л .С. , Семенюк С. П. ,Гах Я . О . Бівбліотекар школи підготувала бібліографічний огляд літератури з теми педчитань.

«Історія Батьківщини - це вічно жива сила , яка створює громадянина» , -писав В. Сухомлинський . З метою виховання патріотичних рис у школярів та популяризації історичної літератури , до Дня українського козацтва та Дня захисника Вітчизни був проведений огляд літератури «Славетні шляхи українського козацтва » у 8 –му класі , а в 6 – А класі до Дня визволення України від фашистських загарбників - інформхвилинка «Пам'ять незгасима» .

«Найважливішим джерелом життєрадісного світосприйняття , оптимізму » Василь Сухомлинський вважав роботу з фізичного виховання . У 5 – Б класі відбулася бесіда з превентивного виховання та збереження здоров'я - «Безбека у побуті» , а в 7 – Б класі – тематичне повідомлення «Куриш - себе губиш » .

Турбота видатного педагога про бібліотеку , книгу й читання , їх значення у вихованні молодого покоління залишаються актуальними в усі часи . Тому особливу увагу в плані роботи проведення Місячника шкільних бібліотек було приділено саме популяризації книги , бібліотечно – бібліографічних знань школярів . У 4 – Б класі відбулася гра «Твої орієнтири у виборі книг» , огляд літератури «На гостини до книжок Чомучок» у 3 – Б класі , у 6 – А - консультація з ведення «Щоденника читача» , у 10 – му була проведена бесіда із рубрики «Бібліотека радить і пропонує» - «Флешка - для роботи , книга – для душі » тощо.

Книга має дивовижну властивість не втрачати своєї цінності з часом . Тому сьогодні ми знову й знову звертаємося до Сухомлинського , аби зрозуміти , яку цінність він надавав книзі та читанню в школі . Його художні оповідання створені не сьогодні , проте є найбільш затребувані й дуже потрібні і вчителям , і учням , і батькам . Вони – справжня філософія для дітей .

«Ви живите серед людей . Кожен ваш вчинок , кожне бажання позначається на людях … Робіть так , щоб людям , які оточують вас було добре»,-писав український педагог і письменник Василь Сухомлинський .

Ця настанова справжнього вчителя й людини має слугувати нам за приклад .

Завідувач шкільної бібліотеки ЗОШ № 4 імені Т.Г. Шевченка В. П. Черкунова.

/Files/images/bbloteka/2018_uroki/photo5413804945624377750.jpg/Files/images/bbloteka/2018_uroki/photo5413804945624377748.jpg

/Files/images/bbloteka/2018_uroki/photo5413804945624377747.jpg

/Files/images/bbloteka/2018_uroki/photo5413804945624377751.jpg

/Files/images/bbloteka/2018_uroki/photo5413804945624377749.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 134

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 22 Квітня 2024

Фотогалерея