2023 - 2024 н.р.

17 листопада "До Міжнародного дня толерантності"

10 жовтня "День ментального здоров'я"


2022 - 2023 н.р.

2 грудня проведено годину психолога "Усі ми різні - усі ми рівні" з учнями 8-А класу. "Світ різноманітний!" - ключова теза проведеного заняття. Учні відмічали свої індивідуальні риси, як вирізняють їх один від одного, визначали принципи толерантної особистості, висловлювати свої ідеї про те, як зробити школу простором толерантності та покращували свої навички взаємодії між собою.

Проблема існування насилля та жорстокості в різних сферах життя актуальна для кожного. У рамках акції "16 днів проти насильства" практичний психолог Юрчук Ю.М. провела тренінг "Профілактика насильства" у 9-А класі. Під час проведеного заняття учні пригадали визначення та види насильства, ознайомились з причинами його виникнення в дитячому середовищі та займались пошуком шляхів подолання. В підсумку роботи був створений груповий малюнок класу з закликами та побажаннями, які мають зупинити існування явища насильства в суспільстві.
Також на протягом акції функціонувала «Скринька довіри», куди учні в анонімному порядку могли звернутись зі своїми запитами та проблемами.
01.12.2022 р. відбулось заняття з елементами тренінгу - "Розмова про СНІД" з учнями 9-А класу. Всесвітній день боротьби зі СНІДом - важлива дата, для того, щоб в черговий раз підвищити рівень поінформованості молоді про проблеми, з якими стикаються люди з даною хворобою. Ключова мета заняття - розвинути толерантне ставлення учнів до ВІЛ-інфікованих та підвищити загальний рівень обізнаності здобувачів освіти.
30.11.2022 р. проведено профілактичне тренінгове заняття на тему: "Булінг - підліткове насильство" з учнями 8-Б класу, відбулось ознайомлення з поняттям, формами та структурою булінгу. В результаті мали змогу розвинути власну емпатію, сформувати навички відповідальної та безпечної поведінки та навчитись взаємодіяти в колективі.
З 25 листопада по 10 грудня 2022 року у ліцеї в рамках акції "16 днів проти насильства "практичним психолог Юрчук Ю.М. було провела тренінгове заняття на тему "Вчимося контролювати емоції" у 4-А класі. Учні навчалися розуміти свої емоції та знаходити способи конструктивного врегулювання негативних емоційних переживань. В інтерактивний спосіб діти відзначали свої позитивні сторони та мали змогу відтворити деструктивні емоції за допомогою арт-терапевтичної техніки.

Гендер це цікаво!

22.11. 22р. було проведене інтерактивне заняття "Гендер, гендерна рівність" (перейти за посиланням) wym-1671579641211

31 жовтня 2022р. у Нововолинському ліцею №4 імені Т.Г. Шевченка було проведено психолого-педагогічний семінар «Навчання і виховання успіхом» wym-1671580203086

Тренінг "Ліцензія на щастя"

07.02.2020 року у навчальному закладі практичний психолог Усійчук О.П. провела для педагогів тренінг «Ліцензія на щастя».

Мета: профілактика синдрому емоційного вигорання, депресивних станів у педагогів; спонукати бажання більше розуміти інших та свій внутрішній світ; навчитись правильно реагувати на неприємні ситуації.

Завдання:розвивати в учителів уміння короткої само презентації;сприяти формуванню позитивної самооцінки, позитивного мислення й усвідомлення унікальності особистості кожної людини; допомогти педагогам глибше засвоїти поняття «щастя» та сприяти розвитку унікального вміння володіти ним;формувати вміння працювати в команді; розвивати рефлексивні навички.

Кiлькiсть переглядiв: 808

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 29 Березня 2024

Фотогалерея