Логопедичний пункт

При ліцеї №4 ім. Т.Г.Шевченка створений логопедичний пункт в якому надає корекційно-розвиткові послуги вчитель-логопед Музичук Юлія Анатоліївна.


Графік роботи вчителя у Нововолинському ліцеї № 4 ім. Т.Г.Шевченка:
Вівторок - з 11.20, кабінет №29
Четвер - з 11.05, кабінет №29


Кожного року в учнів початкових класів спостерігаємо обмежений словниковий запас, порушення звуковимови, несфомованість фонематичного сприйняття, процесів аналізу та синтезу, дисграфічні помилки при письмі. Мовленнєві недоліки викликають труднощі засвоєння тих чи інших шкільних предметів, що найчастішою причиною шкільної дезадаптації, зниження навчальної мотивації, що виникають у зв'язку з цим відхилень у поведінці.

Причини, що викликають мовні порушення, є багатозначними. Вирішити їх швидко неможливо, але і вдавати, що їх немає, теж не можна. До таких дітей потрібен спеціальний підхід, посилена увага. Їм необхідна допомога вчителів та батьків, причому допомога своєчасна, кваліфікована, систематична. Такий підхід здійснюється логопедом ліцею.

З 1 по 30 вересня та з 1 по 30 травня вчитель-логопед проводить обстеження дітей для виявлення мовленнєвих порушень усного та писемного мовлення. За результатами обстеження учнів зараховує в групи з фонетико-фонематичне недорозвиненням мовлення та порушення читання і письма.

Вчитель-логопед проводить групові 2 рази на тиждень в призначеному кабінеті. Також надає консультації учням, батькам та вчителям.

Групові заняття тривають 45 хвилин. У кожній групі по 5-7 осіб за однаковими мовленнєвими недоліками. Необхідність у подальшому навчанні з логопедом визначається внаслідок додаткового обстеження наприкінці навчального року.

Шановні батьки! Звертайтеся за допомогою до логопеда вчасно!

Якщо дитина прийшла в перший клас з порушеною звуковимовою, процес освоєння нею письма та читання значно ускладнюється. Діти, котрі займалися в дошкільному закладі з логопедом, перебувають під особливим контролем у шкільного логопеда, оскільки в цих дітей, насамперед, можуть виникнути проблеми з освоєнням писемного мовлення. Повідомте логопеду, якщо ваша дитина мала в минулому недоліки звуковимови.

/Files/images/01092023/logoped/зображення_2023-09-21_005652409.png/Files/images/01092023/logoped/зображення_2023-09-21_005702255.png

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 22 Квітня 2024

Фотогалерея